• 17.06.2016 - 11:11
17.06.2016

images from all over patchwork
Licensed from: lkpro / yayimages.com

Verden blir mindre og mindre. Vi blir mer og mer utreist og har snart sett de fleste verdenshjørnene. Det går fly over hele jordkloden, vi kan kjøre bil til de fleste steder, det går alltids et tog og hvis ikke finnes det sikkert en båt som går dit man ønsker.

Det er enkelt å si det du mener på nett, dele bilder, tanker og meninger, og å nå mennesker i alle land på denne jorda vår, med bare et tastetrykk.
Vi er mere oppdatert enn noen sinne! Vi vet nesten hver dag hva naboen har til middag, og finner stadig igjen klassekamerater og mennesker vi kjente for mange år siden, og følger -og har kontakt med disse via Facebook, Snapchat og Instagram!

Vi lærer også nye mennesker å kjenne, som vi sikkert ikke hadde fått kontakt med, hvis det ikke hadde vært for sosiale medier.

Vi får med en gang beskjed om noe nytt som skjer. Nyheter og hendelser i eget fylke er like lett å få informasjon om, som alt det andre som skjer her i Norge, og i Europa men også på andre siden av jorden!

Og det er enkelt å vise at vi bryr oss på nett, ved å trykke på likerknappen, sende et smilefjes, hjerte eller en fin kommentar!


Men på tross av alt dette blir vi mer og mer innestengt! Vi blir mer og mer redd for å bry oss, på ordentlig. Å gå forbi noen vi ser sliter, har det tøft, gråter eller ligger livløs(?) på gaten er mye enklere enn å si sin mening i en debatt på nettavisa!
Å gi vennen vår en klem, en klapp på skulderen og et vennlig og oppmuntrende ord har blitt vanskeligere enn å vise sin sympati med likerklikk og kommentarer i sosiale
medier!
Når det kommer til det vi gjør fysisk, for et menneske, vi kjenner eller ikke, har vi blitt dårligere!

Joda, vi bryr oss også! Vi gir alltid godt med penger på innsamlingsaksjoner. Vi stiller opp på dugnader lokalt der vi bor. Vi hjelper til på arrangementer, kakelotterier og basarer. Kjøper inn preimer, selger lodd for lag og foreninger og sier sjelden "nei" til å hjelpe til med noe!
Og ofte presser vi oss over evne, for å si ja til alt, bidra med alt og hjelpe til på det som skjer i kommunen, for våre små eller eldre.

Jeg vet ikke om vi har vært mere deprimerte, følt oss mindre verdt og at vi ikke strekker til i tidsklemma, og med dårligere selvtillit enn akkurat nå!
Selv med alle hjelpemidlene vi har, all den utvikling og forskning som har blitt gjort med tanke på god og sunn mat, trening og medisiner. Så har vi kanskje sjeldent følt oss dårligere enn NÅ!

Vi har foreldre og forfedre som har kjempet og slitt, for at vi har kommet hit vi har i dag. Men allikevel sitter vi her og er til tider utakknemlige og misfornøyde!

Jeg tror rett og slett at alt for mange har alt for mye. Vi har hus, bil (gjerne flere), båt, hytte -både på fjellet og ved sjøen, og gjerne mange andre "leketøy" som; scooter, segway, Atv osv. osv.
For ikke å snakk om alt vi har av hjelpemidler inne, og utenfor huset. Maskineri som gjør det meste, eller alt, av arbeid for oss. På kjøkkenet, på stuen, på badet, soverommet(?) og ute i hagen!
Men likevel, til tross for alt dette, stresser vi, hver dag, med alt vi skal rekke og nå. Og de aller fleste treffes stort sett bare via nettet!

Hvis vi bare kunne lært å sette pris på livet i seg selv, helt uten duppeditter og ting og tang. Uten å måtte hige etter masse penger, som vi må ha for å betale for alt det vi har!

Tenk å bare stoppe helt opp! Kjenne solen mot huden, lukten av blomstene, høre fuglene og biene som summer forbi. Bare være, sammen med familien. Sammen med venner.
Se hverandre, høre hverandre og føle hverandre!

Tenk om vi kunne ta lærdom av alt det vi har lært, i fortiden, og nå i dag! Og så finne et midtpunkt, en gylden middelvei.
Gi slipp på noe av det vi "må ha" og så leve litt enklere!?

 


#verdenshjørnene #fly #jordkloden #tog #båt #mener #nett #deler #bilder #tanker #meninger #Facebook #Snapchat #Instagram #sosialemedier #Nyheter #nyhet #hendelser #fylke #informasjon #Norge #bryoss #liker #smilefjes #hjerter #hjerte #kommentarer #gråte #gråter #venn #venner #familie #fysisk #psykisk #barn #barnavåre #eldre #tidsklemma #selvtillit #dårligselvtillit #hjelpemidler #hus #bil #hytte #båt #maskineri #arbeid #nettet #setteprispå #livet #segselv #blomster #huden #sol #tingogtang #fortid #fortiden #nåtid #lever #lærdom #lære #gislipp #magisk #liv #magiskliv #blogge #blogglisten #blogg #blogg

Anne Grethe

17.06.2016 kl.11:24

Det tror jeg hadde vært helt fantastisk! Hvis vi bare kunne klare å si mer nei til ting vi syns vi må... Noe må vi, sånn som å stille opp for unger og familie når det trengs, men det er mye vi godt kan si nei til. Kjempefint innlegg Unni :)

Unni

17.06.2016 kl.12:22

Tusen takk for det flotte Anne Grethe! <3 Ja det er jo en del ting vi føler at vi må stille opp -og være med på, men hver sin gang. Og det ER lov å si "nei" av og til! <3
Klem til deg.

Søtmonsen :))

17.06.2016 kl.13:33

Satt å tenkte på sånne ting når jeg så filmen med Robin Williams som heter RV :) Veldig fin film. Der de har alt. Masse penger og hele pakka, skal på ferie til Hawaii. Helt til han tar en helomvending. Morsom, men samtidig ser du at de får reflektert på at det er kanskje bedre å kose seg med familien på en RV ferie istedenfor Hawaii :)

Unni

17.06.2016 kl.15:52

Søtmonsen ): Hørtes ut som en bra film, som det helt sikkert er verdt å se!
<3 Nyt fredagen din flotte deg. <3 Klem

fruensvilje

17.06.2016 kl.13:59

ja du har et poeng her )) og om vi levde litt enklere og gjorde litt mere selv så hadde sikkert selvtilliten vokset litt mere også,for det gir en mestringsfølelse å ha gjort noe med egne hender ))

Unni

17.06.2016 kl.15:53

fruensvilje: Ja, ikke sant! <3 Å alltid få servert alt bestandig er nok ikke det beste. Godt å kjenne mestringsfølelse av å ha greid noe helt selv! <3 Ønsker deg ei flott helg Connie! <3 Klem

http://hevhodet.blogg.no/

17.06.2016 kl.16:34

Bra skrevet! Håper du for en flott helg Unni :) <3

Unni

17.06.2016 kl.16:37

http://hevhodet.blogg.no/: Tusen takk for det Camilla! <3 Ønsker deg ei superfin helg også! ;-) Klem til deg.

dvergpinschere i mitt hjerte

17.06.2016 kl.16:54

ja det begynt så fint med litt dupeditter..som var litt nødvendige..ihvertfall for arbeidene kvinner..som vaskemaskin og komfyr..men så har det jo tatt helt av! Nå kan man få en maskin til det meste!! hihih. Ja jeg ELSKER å leve primitivt..men er også glad i litt av disse duppedittene..så å gå tilbake i tid er herlig for en helg eller ferie..men så må jeg nesten ha noen av disse hjelpemidlene..hihih. Er blitt avhengig..Men du har helt rett..vi sperrer oss inne, og blir deprimerte og mister selvtillitt..Jeg har ihvertfall blitt flink til å si nei til å styre for alle andre...kroppen har sagt i fra at nok er nok..så der har jeg lært.. og føler ikke dårlig samvittighet..ihvertfall ikke alltid..hihih. Flott innlegg! og ha en god kveld! klem fra meg!

Unni

17.06.2016 kl.17:01

dvergpinschere i mitt hjerte: Jeg også er nok ganske avhengig av vaskemaskin og komfyr! Men det var egentlig ikke helt det jeg siktet til. Men det å finne et sted i mellom, det helt primitive og slik det er i dag, med en maskin for alt! :-p Jeg tror nok vi er litt like på en del ting! <3 Kjenner meg igjen i mye av det du skriver! <3 Takk for nok en nydelig kommentar. You make my day! <3 Stor fredags -klem

frodith

17.06.2016 kl.17:40

Jeg har begynt litt mer å si nei, til ting jeg ikke vil. Så sant jeg ikke tror det sårer noen. Fordi man må tenke på seg selv litt også. Og roe ned om det trengs :-) Men ta seg tid til å møte folk og gi kvalitet-tid til de man bryr seg om :-) Det skal jeg gjøre denne sommeren <3

Unni

17.06.2016 kl.17:44

frodith: Så flott kjære deg, og veldig enig! <3 Jeg øver på å si "nei" fordi om det kanskje kan såre noen også, ikke for å med vilje såre noen, men fordi det ikke blir rikrig med alt det jeg gjør, bare for at noen ikke skal bli lei seg (dette gjør jeg nemlig litt for ofte)!
Håper du senker skuldrene nå, har tatt av deg foldeskjørtet og koser deg! <3 Klem

Gry Hege Johansen

17.06.2016 kl.20:26

Så fint skrevet :)

Jeg har jobbet hardt med å si nei til mye av det som skjer rundt meg. Det tok så mye av tiden min og jeg følte til slutt at jeg gjorde alt for andre, men ikke noe for meg selv. Jeg er jo en som vil at andre skal ha det bra, og stilte opp på alt, men det kan faktisk bli misbrukt, selv uten at de som som gjør det vet at det er det de egentlig gjør.

Nå er jeg mye mer selektiv og bruker tiden min på ting som gjør meg godt, jeg stiller fortsatt opp for andre men ikke på alt. Det må kjennes godt i hjertet mitt når jeg gjør det.

Ha ei flott helg fine du :)

Unni

19.06.2016 kl.15:42

Takk for det Gry Hege Johansen! <3 Også kjenner jeg meg igjen så ufattelig mye i det du skriver her! Det er vanskelig å si "Nei" og spesielt når når folk rundt er vant til at du alltid stiller opp og sier "Ja"! Men som du sier, det skal kjennes godt ut å si ja!
<3 Håper du har hatt ei fin helg!? <3 Klem

Anne Grete

17.06.2016 kl.20:59

Tankevekker!!!

Unni

19.06.2016 kl.15:42

Anne Grete: <3

Vera Lynn

17.06.2016 kl.22:58

Hjemme hos meg har jeg nok mange nymotens duppeditter, og jeg elsker dem... Hva jeg ikke har er en oppvaskmaskin, og det er ikke mer et år eller to siden jeg skaffet meg vaskemaskin i heimen for å slippe å bruke fellesvaskeriet lenger..

Det er ikke så veldig mange år siden jeg hadde 25 brevvenner, som jeg selvsagt skrev håndskrevne brev til. Akkurat det savner jeg, for det er ikke like koselig å chatte på nettet. Det er noe mer personlig over å skrive et brev syntes jeg. Missforstå meg rett, jeg trives også med å kunne "snakke" med nesten hvem jeg vil, og når jeg vil det..

Jeg tror at det er viktig at i den stressende og masete verden vi lever i, at vi tar oss tid til å koble ut alt innimellom. Tid som vi bruker på oss selv uten forstyrrelser av alle duppedittene våre, eller "vennene" på nettet ellers blir vi helt utbrent. Det går ikke i lengden å være tilgjengelig 24/7.

Unni

19.06.2016 kl.15:43

Takk for flott og god kommentar Vera Lynn! <3 Håper du har hatt en fin helg! <3 Klem

Benedicte Arntzen

18.06.2016 kl.11:58

veldig godt skrevet!

Unni

19.06.2016 kl.15:43

Benedicte Arntzen: Tusen takk! <3

Cathrine

18.06.2016 kl.15:38

Kjempegodt skrevet:)

Unni

19.06.2016 kl.15:44

Tusen takk for det Cathrine! <3 Og takk for at du la igjen så koselig kommentar til meg, det setter jeg stor pris på! <3 Håper du nyter søndagen!
Unni

Magisk Liv - En blogg som oppfordrer alle til å være seg selv, nettopp fordi det er godt nok! Jeg skriver ikke en "rosablogg", selv om jeg så absolutt ikke har noe imot fargen! Her finner du meninger om livet, ikke bare mitt liv, men om livet generelt. Sett med mine øyne, men ofte også gjennom fleres øyne, jeg gir det en stemme, med ord. Jeg er opptatt av rettferdighet og likeverd. Miljøet vårt, gjenbruk og det å ta vare på det vi har. Jeg er alternativ, høysensitiv og en empat. Jeg stiller spørsmålstegn ved mye av det vi gjør i denne verden. Og jeg er opptatt av gamle tradisjoner og hellidager, og ser på meg selv som en hedning. Ønsker du å kontakte meg, send meg gjerne ei melding her inne, eller en mail til: magiskliv@outlook.com Takk for at du tittet innom - Unni Og tusen takk til Ida Kristin Vollum (Vestfoto) som har tatt bildene av meg i header og profil-bildet!

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits