• 25.06.2016 - 13:31
25.06.2016

Happy girl
Licensed from: adrenalina / yayimages.com


Hvor er det egentlig selvtilliten vår ligger? Veldig mange tror at den ligger i utseende! Men jeg ser, leser og hører om minst like mange som ser "perfekte" ut som sliter like mye med sin selvtillit, som de med litt mer "vanlig" utseende!

Skal jeg fortelle dere en liten hemmelighet? God selvtillit ligger i hva vi TENKER, om oss selv!

Jeg kan ha dager der håret står til alle kanter, helt uten sminke og med joggebukse og utvasket T-skjorte på, OG FØLER meg helt fantastisk!
Og jeg har dager der jeg er fult oppsminket, håret er stylet og med den fineste kjolen på, der jeg føler meg helt forferdelig. Og på slike dager, kan jeg ha det så ille at, sier noen f.eks "Så fin du er" til meg, kan jeg eksplodere inni meg!
Hvorfor? =Dårlig selvtillit!

Alt handler om tankene våre, hva tenker jeg om meg selv, og hva SIER jeg til meg selv!? Hvilke forventninger har du til DEG, og hva tror du andre tror om -og forventer av deg!?

Mange av oss har en del ting vi gjør, som vi tror "forer på" selvtilliten vår. Noen shopper, kjøper seg nye ting og føler seg bedre, der og da. Mens andre drikker kanskje alkohol for å døyve de dårlige tankene om seg selv! Å trøstespise, eller å la være å spise er nok også noens "medisin" for å føle seg bedre!
Men ingen av disse er å anbefale!

Jeg har (dessverre) ingen fasit på hvordan selvtilliten din kan bli bedre! Fordi dette må DU gjøre helt selv! Mitt eget selvbilde er ikke alltid super-fantastisk, og kan av og til svinge like mye som været! Men jeg har noen tips og råd, som du kan gjøre for å få et lite boost:


* Si positive ting til deg selv! Gjerne mens du kikker på deg selv i speilet. Si det om mulig høyt også. I begynnelsen vil det kanskje være litt merkelig/ unaturlig, men jeg lover deg. Sier du det ofte nok, vil du til slutt begynne å TRO på det!

* Si "Takk" når noen skryter av deg eller sier noe pent til deg. Dette er også en øvingssak og du trenger ikke å mene det så veldig de første gangene. Men ordet "Takk" har en magisk funksjon, som virker positivt! Så i stede for å unnskylde deg, eller si: "Nei, denne er kjolen er jo gammel..." eller "joda, men jeg hadde jo jukselapp da..." Så si i stede bare "Takk"! Jeg lover deg, det kommer til å hjelpe!

* Før du sovner om kvelden finn ALLTID noe å være takknemlig for fra dagen som har vært! Minst tre ting. Skriv det gjerne ned også i ei "takknemlighetsbok"! Dette får deg til å tenke mer positivt, og som vi vet, positivitet smitter! Hvis du skriver det ned i en bok, er denne boken også fin å ta frem og lese i, hvis du har noen dager der humøret er ille, og du bare depper!

* Gjør alltid noe DU liker, hver dag! Har du en travel hverdag og ikke har mange timene i døgnet er det ikke like lett å få skviset inn litt tid til seg selv. Men utnytt tiden din, mens barna er på fritidsaktiviteter eller om kvelden før du legger deg, finn noen minutter og gjør det du liker. I stede for å sjekke Facebook eller VG, gjør det som gjør deg lykkelig! Les i boka di, dans, syng, tegn eller fargelegg, uansett hva det er DU liker, finn noen minutter HVER dag, til DEG!

* LE! Ja, en god latter forlenger livet, dette vet vi! Og latter gjør så utrolig mye med oss, både fysisk og psykisk! Finn ting å le av, se noe gøy på Youtube, eller en komedie. Vær med kollega, fortell en vits, eller treff vennene dine, le og kos dere sammen!

* Vær aktiv! Beveg deg, finn noe du synes er gøy å gjøre, som får deg til å svette litt. Å sette seg ned, og ikke gjøre noe som helst er ikke bra for selvtilliten! Det trenger ikke å være jogging, det kan være så mye! Å gå en tur i skogen og bare nyte stillheten, eller gå tur med venner. Dra på et aktivitetssenter, eller kjøp deg noen vekter og kanskje en rockering å ha hjemme, du kommer langt med en trenigsmatte også. Og det er mange videoer å finne på nettet. Hva med å prøve yoga? Dans er god trening, svømming også. Bare brukt fantasien din, og finn det du liker!

Sexy red lips
Licensed from: Anna_Omelchenko / yayimages.com


Så ikke gjem deg inne! Smil, le og nyt livet! Ikke vær redd for å være DEG! Fordi DU er super!


#selvtillit #godselvtillit #dårligselvtillit #utseende #ser #leser #lese #hører #høre #perfekt #vanlig #hemmelighet #hemmeligheter #tenker #tenke #tanke #tanker #hår #håret #smine #sminker #føle #jobbebukse #tskjorte #fantastisk #føle #føler #kjole #stylet #forferdelig #eksplofere #megselv #forventer #forventninger #fasit #tips #råd #tipsogråd #boost #positive #positivitet #naturlig #unaturlig #tro #si #sier #takk #skryte #skryter #pent #sovne #kveld #kvelden #liker #facebook #le #latter #fysisk #psykisk #psyke #aktiv #være aktiv #gøy #moro #komedie #youtube #magisk #liv #magiskliv #blogge #blogglisten #blogg #blogg

dvergpinschere i mitt hjerte

25.06.2016 kl.16:58

Flotte tips Unni! og ja, LE tror jeg veldig på..og lære seg å ta i mot ros! men alt dette er viktig og ting man bør trene på..ihvertfall for oss som ikke har så mye selvtillitt! Ha en strålende god kveld!

Unni

26.06.2016 kl.17:10

dvergpinschere i mitt hjerte: Glad for at du likte tipsene Toini! <3 Håper helga di har vært fin!? <3 Klem

frodith

25.06.2016 kl.17:21

Det er helt rett Unni, det er våre egne følelser om oss selv som er det viktigste egentlig. Noen tror at man FÅR selvtillit av at andre roser oss eller sier fint om oss.. Men det blir veldig utenfra oppbygging, og da blir selvtilliten veldig avhengig av de personene. Når de forsvinner, forsvinner selvtilliten også. Vi må finne den i oss selv, fordi vi liker oss selv :-) klemmer <3

Unni

26.06.2016 kl.17:12

Ja det er så veldig sant frodith! <3 Helt enig! Ønsker deg en fortsatt fin søndag! <3 Klem

Søtmonsen :))

25.06.2016 kl.18:21

Fine tips <3 Kjenner at etter jeg har begynt å ta av meg noen kilo, så har jeg endelig begynt å slappe litt av når det gjelder dette. Endelig så går ikke alt å gnager så veldig :)

Unni

26.06.2016 kl.17:12

Søtmonsen ): SÅ bra! <3 Det er godt å høre Lene! <3 Klem

Janne

25.06.2016 kl.18:43

kjempefine tips!

Unni

26.06.2016 kl.17:13

Takk Janne! <3 Så bra du likte de! <3 Klem

Ilo

25.06.2016 kl.18:58

tusen takk for kjempefine tips søta!!håper at du har en fin helg!

Unni

26.06.2016 kl.17:14

Ilo: Så bra du likte de! <3 Helgen min er fin! ;-) Håper du også har kost deg!? ;-) Klem

Cathrine

25.06.2016 kl.21:03

Gode tips :D

Unni

26.06.2016 kl.17:14

Takk for det Cathrine! <3

Den Rutete Skjorta

26.06.2016 kl.09:32

Veldig flotte tips :)

Bruker flere av de innimellom - selv om det ikke alltid er lett.

Pleier å være veldig flink til å si takk når et kompliment kommer, men noen ganger går jeg fella og kommer med motargumenter. Jeg og ei venninne har en greie, om en av oss mot argumenterer et kompliment sier vi "det heter takk" ;-) Vi må bli bedre til å ta i mot komplimenter - det er tross alt en grunn til at får de :-) <3

Kos deg masse i dag fantastiske Unni <3 Klemmer

Unni

26.06.2016 kl.17:17

Den Rutete Skjorta: Takk, koselig at du likte tipsene Carina! <3 Men nei, lett er det ikke og det krever hard jobbing med seg selv, tanker og følelser! <3
Fin "greie" mellom deg og venninnen din, den likte jeg! :-D
Stor klem og fortsatt god søndag! <3

Mawasti

26.06.2016 kl.10:01

Så mye gode tips. Tusen takk :) Her skal jeg bruke boken ved nattbordskuffen til å skrible 3 positive ting hver kveld som jeg er fornøyd med, fra dagen! Kjempe flott innlegg med gode tips :D <3

Unni

26.06.2016 kl.17:17

Mawasti: Glad for at du likte de! <3 Takk! Stor klem til flotte deg! <3

Mia - Alt annet enn A4

26.06.2016 kl.12:01

Så sant! Er litt derfor jeg tenker at de som utfører kosmetiske inngrep kanskje burde ha tatt en runde eller to med seg selv (eller en profesjonell) først. Ikke fordi de alle nødvendigvis har negative tanker om seg selv , men tror det er MANGE som havner i fellen med at de tror større lepper, pupper eller rumpe vil gjøre livet magisk bedre.

Eller så er det bare jeg som tenker slik/ikke forstår fordi jeg har blitt kuttet i en god del ganger :p

Mange gode tips du hadde! Ei venninne brukte taktikken med et glass og tre positive ting som hun og barna skrev på lapper å la oppi glasset. På en tung dag kunne den som var trist og lei ta opp noen lapper og lese gode ting om seg selv :)

Unni

26.06.2016 kl.17:19

Mia: Jeg er SÅ enig med deg! Noen som på ingen måte har noe annen grunn enn å bli "penere" burde abslolutt tatt seg en prat med noen før man legger seg under kniven!!
Herlig tips det venninnen din bruker å gjøre! <3 Klem til deg Mia!

http://hevhodet.blogg.no/

26.06.2016 kl.14:25

Åå så sinnsykt bra innlegg! Likte bildet også veldig godt :) <3 ( ukens blogg konkurranse ute på min blogg nå, trekker vinnere allerede i kveld, om du ønsker å være med )

Unni

26.06.2016 kl.17:23

http://hevhodet.blogg.no/: Tusen takk for det Camilla! <3 Koselig at det falt i smak! ;-)

Vera Lynn

26.06.2016 kl.14:43

Supre tips Unni, som er gode å ha med i bagasjen. Noe av det vanskeligste for oss mennesker er å respondere positivt til skryt og positive tilbakemeldinger. Det er noe jeg selv jobber hardt med, for det er så viktig å takke på en ordentlig måte når noen sier noe pent til deg :o))

Når det er sagt, må jeg innrømme at det sitter litt langt inne noen ganger. Som når man burde ha vasket håret, men ikke rakk det før man stresset ut om morningen, og noen sier... Nei så fin du er på håret, har du vært hos frisøren!!!

Unni

26.06.2016 kl.17:26

Takk Vera Lynn! <3 Og jeg er så veldig enig med deg! :-D
<3 Håper helgen har vært fin! Klem

27.06.2016 kl.21:26

Veldig fint innlegg! Det er så viktig å huske på disse tingene<3 takk for god lesing<3

Unni

27.06.2016 kl.21:27

Anonym: Takk. <3 Så koselig at du likte det! ;-)

Iselin Renée

03.07.2016 kl.15:35

Fine tips det, har null selvtillit så kanskje jeg skal prøve ut disse :)

Unni

18.07.2016 kl.16:36

Så bra du likte de Iselin Renée! <3 Håper noen av dem kommer til nytte! <3 Ha tro på deg selv, du er fantastisk og unik, husk det! <3 Klem

Irene

30.08.2016 kl.18:42

Rart at du valgte akkurat dette tema i dag. Hvorfor synes jeg det? Jo, fordi jeg i går satt og leste i ei bok for barn som handler om akkurat selvtillit. Boka heter: "Det er godt å være meg, " og er skrevet av Louise Spilsbury. Kjempeviktig tema som dukker opp i tankene mine ofte ved skolestart når jeg møter elevene mine igjen. Har de forandret seg mye i sommer? Hvordan står det til med de stille og forsiktige? Mange av rådene dine finner du også i denne boka. Et rart sammentreff 😊

Unni

31.08.2016 kl.10:43

Tihi... Ja det var gøy Irene! <3 Det finnes ingen tilfeldigheter vet du!? <3
Unni

Magisk Liv - En blogg som oppfordrer alle til å være seg selv, nettopp fordi det er godt nok! Jeg skriver ikke en "rosablogg", selv om jeg så absolutt ikke har noe imot fargen! Her finner du meninger om livet, ikke bare mitt liv, men om livet generelt. Sett med mine øyne, men ofte også gjennom fleres øyne, jeg gir det en stemme, med ord. Jeg er opptatt av rettferdighet og likeverd. Miljøet vårt, gjenbruk og det å ta vare på det vi har. Jeg er alternativ, høysensitiv og en empat. Jeg stiller spørsmålstegn ved mye av det vi gjør i denne verden. Og jeg er opptatt av gamle tradisjoner og hellidager, og ser på meg selv som en hedning. Ønsker du å kontakte meg, send meg gjerne ei melding her inne, eller en mail til: magiskliv@outlook.com Takk for at du tittet innom - Unni Og tusen takk til Ida Kristin Vollum (Vestfoto) som har tatt bildene av meg i header og profil-bildet!

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits