• 02.08.2016 - 10:10
02.08.2016

Samler du på noe? Har du ei fin eske eller en boks du putter skatter oppi? Kanskje har du ei egen hylle, eller en reol på stua der du setter fine krims krams og pusser på de, og nyter synet av noe vakkert som du liker? Kanskje har du en egen vegg der du henger opp det du samler på, eller til og med et eget rom?
Kanskje samler du på ugler, katter eller frosker? Kanskje liker du souvenir fra land du har vært i, eller fra steder her i Norge? Frimerker, ting fra 50- eller 60-
tallet? Lp-plater eller gamle skilt?
Mange av oss har ett eller annet vi samler på, på en eller annen måte.

Jeg begynte å samle allerede på barneskolen! Kritikk, stygge og nedlatende kommentarer og vonde ord! Jeg begynte å lagre, puttet ordene i fine små skrin som jeg satte i ei hylle inne i hodet mitt. Etterhvert måtte jeg oppgradere hyllen til en reol, og plutselig hadde jeg et helt rom fylt opp av slike skrin med vonde ord inne i hodet mitt!

Titt og ofte tok jeg frem et slikt skrin, børstet støv av det og lyttet til ordene igjen og igjen. Jeg gikk liksom rundt å "koste" meg i dette rommet inne i hodet mitt, og litt etter litt ble jeg fylt av et mørke fra disse skrinene med alle disse vonde minnene med ting noen hadde sagt til -eller om meg!Selv om jeg nå har blitt voksen, og vet at det er JEG som må kvitte meg med disse "skrinene" som jeg har samlet på, og at det er jeg som må slutte å samle på nye ord.. så er det ikke lett!

Jeg har ofte små vårrengjøringer "der inne" og kaster og brenner! Men uansett hvor mye jeg er bevisst det, og uansett hvor mye JEG VET at det er jeg som styrer tankene mine, og hva jeg forer dette "rommet" inne i hodet mitt med, så er det liksom som at det popper opp et skrin her og der, som jeg trodde jeg hadde kastet!
(Pssst: slike skrin leverer jeg IKKE på Fretex altså, uansett hvor glad jeg er i gjenbruk! Les gjerne: Helt tomt... Hva nå? og Antrekksbilde, alt er kjøpt på Fretex!)


-"Dra dæ hjæm di jævla kjærring, du har itj nå hær å gjør..."
-"Kåffår e du så rar? D` e ingen som like dæ..."
-"D` e itj nå vits i å vær forælska i han, hain kjæm aldri t å lægg mærke t dæ læll..."

Og ja, det måtte skrives på trøndersk!
(Les også: Trønder æ sjø... og Er Trøndere et eget folkeslag?)

Dette er noen av setningene som gjør mest vondt fra da jeg var tenåring, og selv om det er lenge siden, og selv om menneskene som sa dette til meg sikkert har glemt det for lenge siden, kanskje ikke mente det så vondt som jeg følte det og selv om jeg har tilgitt dem for lenge siden, så er dette skrin som smyger seg under og i mellom og som jeg aldri helt har blitt kvitt!

Heldigvis er det ikke et helt rom lenger "der oppe", men noen hyller har jeg nok fortsatt, med ord som jeg har samlet på!

Hvordan er det med deg!? Samler du på noe..?

 


#hoarders #samler #samlerpå #eske #skrin #boks #bok #hylle #reol #krimskrams #ting #tang #tingogtang #vegg #rom #lagre #kritikk #stygge #nedlatendekommentarer #vondeord #ord #mørke #vond #vondt #voksen #vårrengjøringer #kaste #brenne #trønder #trøndersk #magisk #liv #magiskliv #blogge #blogglisten #blogg #blogg

Hei du <3

Ja - vi har nok de fleste av oss, slike rom....... eller kanskje ikke alle....... for noen sklir bare gjennom uten å få så mye som en slengbemerkning.

Jeg kan si at det gjør oss/deg sterkere........... etter hvert......... men det er ikke alltid slik.

Slike ting som spøker i bakhodet. Små skrin som åpnes når en minst ønsker det.....

Men det er godt å kvitte seg med de litt etter litt.

Jeg brukte mange år på å kvitte meg med et gedigent skrin i hodet som brøt meg ned. Det var min samboer og far til mine barn som laget det skrinet. Han er maipulerende psykopat. Han ødela det som var trygge meg. Det gjorde så vondt i mange år............ Jeeg mistet meg selv. Men i dag er jeg forhåpentligvis den utgaven jeg hadde blitt uten det som skjedde de årene. Jeg har blitt sterk og selvstendig. Men vonde ord og manipulative hendelser setter merker.

Jeg kan bli lei meg av og til når jeg tenker tilbake - men er glad jeg er der jeg er i dag.

Det er slitsomt å til stadighet drive rydding og sortering - men det må til.

Jeg prøver ikke samle på vonde og ubehagelige ting - men noe legger seg der i små skrin uansett.............

Det er godt du får ryddet bittelitt, Unni. Det hjelper på <3

Ønsker deg en herlig tirsdag!

klem

Unni

04.08.2016 kl.11:47

Etdiktomdagen: Takk for nydelig, litt trist og ærlig kommentar Mette. <3 Vondt å lese hvordan det har vært, men så utrolig godt at du har kommet deg over og igjennom det, og har vokst og lært! <3 "what doesn't kill you makes you stronger" har jeg hørt! <3 Stor og varm klem til deg.

Mia - Alt annet enn A4

02.08.2016 kl.12:16

Når jeg først begynte å lese tenkte jeg, samler egentlig på alt for mye rariteter som egentlig er søppel. For treg med å kaste. Men så kom man til delen om ordene, å der må jeg si samlingen er stor. Du skriver så godt, setter ord på det man tar med seg. Jeg ble mobbet hele barneskolen, å fikk senskader fra det som ungdom/voksen. Ihvertfall det psykologen konkluderte med. Alt grumset man bærer med seg, man tror kanskje det er gjemt bort på loftet. Men vi alle har en tendens til å rote igjennom slikt, og plutselig velter det som har stått langt bak over en...

Det har kommet og gått iløpet av årene. Stadig ryddes det, og stadig blir det stuet tilbake innerst i kroken.

Tusen takk for at du skrev et innlegg som gir rom for følelser og tanker <3

Unni

04.08.2016 kl.13:15

Mia: Hjertelig takk for dine gode ord Mia! <3 Varmer å høre at du likte det jeg skrev.
Ord er ikke lett altså, og de kan svi og gjøre vondt mere enn noe annet!
Men så utrolig sterke vi blir også, etter å ha kommet oss igjennom noe tøft! <3 Og du har jo vært med på mer enn nok vil jeg si! <3 Stor klem til deg.

Irene

02.08.2016 kl.12:50

Trist å høre at du har fått slike kommentarer. Folk som sier slikt har ofte problemer selv og har et markeringsbehov. Noe vi som voksne vet, men ikke tenker på når vi er unge og sårbare. Sikkert litt terapi å skrive det ned og få det ut. Du er igang med å rive ned og fjerne skrinene i hodet ditt, bra 👍 Viktig å se det positive i livet og glemme det vonde som har vært. Gla i deg akkurat som du er 💕

Unni

04.08.2016 kl.13:17

Irene: Takk for det vennen! <3 Jeg har alltid skrevet ned det som har vært vanskelig. Og det som står skrevet her er for å hjelpe andre som måtte slite med det samme som det jeg gjorde! <3 Klem

Anne Grethe

02.08.2016 kl.17:35

Veldig bra skrevet! Flott sammenligning med bokser og hyller. Jeg har mange bokser i store esker som jeg prøver å rydde i, men de kommer liksom tilbake..

Det er trist at du flotte dama har fått sånne kommentarer, men det verste er at der de kom fra antageligvis ikke husker at de kom engang!

Klem til deg <3

Unni

04.08.2016 kl.13:17

Tusen takk flotte, gode Anne Grethe! <3 Stor klem

frodith

02.08.2016 kl.20:06

Jeg har en egen evne til å kaste dritt på søppelhaugen, og ikke dra det med videre :-) Fikk en dose med kommentarer en periode i oppveksten jeg også, men det var mest fra EN person, så jeg tok det ikke til meg, ikke sånn at jeg har tatt det med videre. Jeg har fått en dose god tro på meg selv, i oppveksten med familien og venner, så det la et grunnlag som gjør at dårlige ting kastes her .. Langt avgårde, om de skulle dukke opp.. Det burde du også, for de eskene og boksene der er IKKE noe verdt, og finnes ikke innhold med noe verdi. Håper du slutter å samle på dem <3

Unni

04.08.2016 kl.13:18

Det er så utrolig godt å høre frodith! <3 Og tusen takk gode deg! <3 Klem

Den Rutete Skjorta

02.08.2016 kl.22:35

Jeg er nok også en samler, både av krimskrams og ord som ble sagt for 15 år siden.

Jeg prøver å heve meg over det, men noen ganger, tar de gamle ordene helt overhånd og jeg tror på de.

Vit det, at de som har slengt rundt med disse ordene ikke har rett! Du er ei flott, fantastisk jente, som jeg er super glad for å ha blitt kjent med <3 Håper du klarer å slutte å samle på de vonde ordene, og begynner å samle på de gode i stedet <3 Stor klem <3 <3

Unni

04.08.2016 kl.13:19

Den Rutete Skjorta: Du er god Carina! <3 Jeg skulle ønske vi bodde nærmere hverandre jeg! <3
<3 Klem

Søtmonsen :))

02.08.2016 kl.23:34

Jeg er nok en stor samler.. På negative tanker og ord. Opplevelser og dritt.. Klarer ikke legge fra meg noe, drar det med meg hver dag.. Så mye å jobbe med for å få bort.

Unni

04.08.2016 kl.13:20

Søtmonsen ): <3 Men du er klar over at du må jobbe med det flotte deg, og DA har du allerede kommet langt på vei! <3 Jeg vet at du klarer litt etter litt! <3
Er du fortsatt i Trøndelag eller? <3 Stor klem

Anne Grete

03.08.2016 kl.00:07

Trist at vi menneska fungerar sånn... Trist at du har opplevd så mykje sånt...

Men veldig godt at du som vaksen klarer å jobbe m saken og eg tenkjer som Irene, bloggen din er nok ein stor del av denne jobben.

Stå på! Eg har alltid likt deg og vore glad i deg, akkurat deg, heile livet ditt!

Unni

04.08.2016 kl.13:22

Anne Grete: Takk for det vennen! Jeg har, som du vet, alltid skrevet, og jeg har nok fått ut mye allerede! Denne bloggen er nok mest for å kunne hjelpe andre med det jeg har slitt med! <3

Søtmonsen :))

05.08.2016 kl.22:14

Ja, man må jo bare det :) Ja, er her frem til mandag :D Har gjort fryktelig mye siden jeg kom ja xD Fikk en tur i fine Børgefjell også <3 Etter 19 år siden sist :)

Unni

09.08.2016 kl.10:50

Søtmonsen ): SÅ herlig å lese! <3 Klem

http://hevhodet.blogg.no/

07.08.2016 kl.15:36

Du har så fin blogg! Digger deg :) <3

Unni

09.08.2016 kl.10:50

http://hevhodet.blogg.no/: Tusen takk flotte Camilla! <3 Det varmer å høre! <3 Håper du har en super dag!? Stor klem
Unni

Magisk Liv - En blogg som oppfordrer alle til å være seg selv, nettopp fordi det er godt nok! Jeg skriver ikke en "rosablogg", selv om jeg så absolutt ikke har noe imot fargen! Her finner du meninger om livet, ikke bare mitt liv, men om livet generelt. Sett med mine øyne, men ofte også gjennom fleres øyne, jeg gir det en stemme, med ord. Jeg er opptatt av rettferdighet og likeverd. Miljøet vårt, gjenbruk og det å ta vare på det vi har. Jeg er alternativ, høysensitiv og en empat. Jeg stiller spørsmålstegn ved mye av det vi gjør i denne verden. Og jeg er opptatt av gamle tradisjoner og hellidager, og ser på meg selv som en hedning. Ønsker du å kontakte meg, send meg gjerne ei melding her inne, eller en mail til: magiskliv@outlook.com Takk for at du tittet innom - Unni Og tusen takk til Ida Kristin Vollum (Vestfoto) som har tatt bildene av meg i header og profil-bildet!

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits