• 07.11.2016 - 14:27
07.11.2016

I dag føler jeg for å dele et innlegg som ble publisert i juni igjen med dere. Aller mest fordi vi nå går inn i en tid med mange forventninger, stress og krav, og mye -og stort forbruk av penger. Ikke alle velger å ta del i dette (meg selv inkludert)! Men det er mange som gruer seg til, -og ikke alle kan, eller har mulighet til alt det "vanlige" alle gjør i forbindelse med julen.
Denne teksten er noe vi alle burde tenke over...


 

Verden blir mindre og mindre. Vi blir mer og mer utreist og har snart sett de fleste verdenshjørnene. Det går fly over hele jordkloden, vi kan kjøre bil til de fleste steder, det går alltids et tog og hvis ikke finnes det sikkert en båt som går dit man ønsker.

Det er enkelt å si det du mener på nett, dele bilder, tanker og meninger, og å nå mennesker i alle land på denne jorda vår, med bare et tastetrykk.
Vi er mere oppdatert enn noen sinne! Vi vet nesten hver dag hva naboen har til middag, og finner stadig igjen klassekamerater og mennesker vi kjente for mange år siden, og følger -og har kontakt med disse via Facebook, Snapchat og Instagram!

Vi lærer også nye mennesker å kjenne, som vi sikkert ikke hadde fått kontakt med, hvis det ikke hadde vært for sosiale medier.

Vi får med en gang beskjed om noe nytt som skjer. Nyheter og hendelser i eget fylke er like lett å få informasjon om, som alt det andre som skjer her i Norge, og i Europa men også på andre siden av jorden!

Og det er enkelt å vise at vi bryr oss på nett, ved å trykke på likerknappen, sende et smilefjes, hjerte eller en fin kommentar!


Men på tross av alt dette blir vi mer og mer innestengt! Vi blir mer og mer redd for å bry oss, på ordentlig. Å gå forbi noen vi ser sliter, har det tøft, gråter eller ligger livløs(?) på gaten er mye enklere enn å si sin mening i en debatt på nettavisa!
Å gi vennen vår en klem, en klapp på skulderen og et vennlig og oppmuntrende ord har blitt vanskeligere enn å vise sin sympati med likerklikk og kommentarer i sosiale
medier!
Når det kommer til det vi gjør fysisk, for et menneske, vi kjenner eller ikke, har vi blitt dårligere!

Joda, vi bryr oss også! Vi gir alltid godt med penger på innsamlingsaksjoner. Vi stiller opp på dugnader lokalt der vi bor. Vi hjelper til på arrangementer, kakelotterier og basarer. Kjøper inn premier, selger lodd for lag og foreninger og sier sjelden "nei" til å hjelpe til med noe!
Og ofte presser vi oss over evne, for å si ja til alt, bidra med alt og hjelpe til på det som skjer i kommunen, for våre små eller eldre. Alt skal jo være så "perfekt" utad.

Jeg vet ikke om vi har vært mere deprimerte, følt oss mindre verdt og at vi ikke strekker til i tidsklemma, og med dårligere selvtillit enn akkurat nå!
Selv med alle hjelpemidlene vi har, all den utvikling og forskning som har blitt gjort med tanke på god og sunn mat, trening og medisiner. Så har vi kanskje sjeldent følt oss dårligere enn NÅ!?

Vi har foreldre og forfedre som har kjempet og slitt, for at vi har kommet hit vi har i dag. Men allikevel sitter vi her og er til tider utakknemlige og misfornøyde!

Jeg tror rett og slett at alt for mange har alt for mye. Vi har hus, bil (gjerne flere), båt, hytte -både på fjellet og ved sjøen, og gjerne mange andre "leketøy" som; scooter, segway, Atv osv. osv.
For ikke å snakk om alt vi har av hjelpemidler inne, og utenfor huset. Maskineri som gjør det meste, eller alt, av arbeid for oss. På kjøkkenet, på stuen, på badet, soverommet(?) og ute i hagen!
Men likevel, til tross for alt dette, stresser vi, hver dag, med alt vi skal rekke og nå. Og de aller fleste treffes stort sett bare via nettet!

Hvis vi bare kunne lært å sette pris på livet i seg selv, helt uten duppeditter og ting og tang. Uten å måtte hige etter masse penger, som vi må ha for å betale for alt det vi har!

Tenk å bare stoppe helt opp! Klemme noen, kjenne smaken av en varm kakao og ilden fra peisen varme, se månen og stjernene lyse på himmelen, og bare være, sammen med familien. Sammen med venner.
Se hverandre, høre hverandre og føle hverandre!

Tenk om vi kunne ta lærdom av alt det vi har lært, i fortiden, og nå i dag! Og så finne et midtpunkt, en gylden middelvei.
Gi slipp på noe av det vi "må ha" og så leve litt enklere!?

 


#verdenshjørnene #fly #jordkloden #tog #båt #mener #nett #deler #bilder #tanker #meninger #Facebook #Snapchat #Instagram #sosialemedier #Nyheter #nyhet #hendelser #fylke #informasjon #Norge #bryoss #liker #smilefjes #hjerter #hjerte #kommentarer #gråte #gråter #venn #venner #familie #fysisk #psykisk #barn #barnavåre #eldre #tidsklemma #selvtillit #dårligselvtillit #hjelpemidler #hus #bil #hytte #båt #maskineri #arbeid #nettet #setteprispå #livet #segselv #blomster #huden #sol #tingogtang #fortid #fortiden #nåtid #lever #lærdom #lære #gislipp #magisk #liv #magiskliv #blogge #blogglisten #blogg #blogg


 

Takk for at du tittet innom og leste bloggen min, det setter jeg stor pris på! Du må gjerne like og/ eller dele innlegg, men kopiering er ikke lov uten tillatelse fra undertegnede!
Hvis du har lyst til å kontakte meg eller kommentere noen av mine innlegg kan du sende meg en melding på chatten eller mail til: magiskliv@outlook.com
Jeg har ikke et åpent kommentarfelt på bloggen!
Ønsker deg en nydelig dag!
♥ Unni - magiskliv.blogg.no

Unni

Magisk Liv - En blogg som oppfordrer alle til å være seg selv, nettopp fordi det er godt nok! Jeg skriver ikke en "rosablogg", selv om jeg så absolutt ikke har noe imot fargen! Her finner du meninger om livet, ikke bare mitt liv, men om livet generelt. Sett med mine øyne, men ofte også gjennom fleres øyne, jeg gir det en stemme, med ord. Jeg er opptatt av rettferdighet og likeverd. Miljøet vårt, gjenbruk og det å ta vare på det vi har. Jeg er alternativ, høysensitiv og en empat. Jeg stiller spørsmålstegn ved mye av det vi gjør i denne verden. Og jeg er opptatt av gamle tradisjoner og hellidager, og ser på meg selv som en hedning. Ønsker du å kontakte meg, send meg gjerne ei melding her inne, eller en mail til: magiskliv@outlook.com Takk for at du tittet innom - Unni Og tusen takk til Ida Kristin Vollum (Vestfoto) som har tatt bildene av meg i header og profil-bildet!

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits