• 04.01.2017 - 15:41
04.01.2017

Mange mennesker er kjappe med å bestemme at vi er enerådende på jorda vår. Siden vi er den mest utviklede art og er smarte, skal vi kunne bestemme hvem som skal leve eller dø!?
Det kan i allefall virke slik.
Vi favoriserer, og gjør det som passer best for oss selv. Så alt for ofte tenker vi ikke på jorda vår FØRST! Vi glemmer at alt som lever og vokser her er en helthet, og at det ene ikke fungerer uten det andre!
Vi er en del av en hellig sirkel, et økosystem som er veldig fintfølende.

Man out hunting
Licensed from: phovoir / yayimages.com


Hvis vi tenker oss om nå, og ser på dette litt sånn på kanten, så er det vi menneskene som har MINST betydning i økosystemet vårt. Fjernes menneskene fra sirkelen vil jorden fint greie å leve videre uten at det skjer de største endringene! Men fjerner vi et hvilket som helst annet dyr eller insekt, kan jorden vår og hele vår eksistens faktisk dø helt!
Så hvis vi ser på det helhetlig, så er det vi menneskene som er minst utviklet, minst smart og minst betydelig. Jorda vår hadde kanskje hatt det bedre uten oss!?


Opphavet til denne teksten kommer fra debatten om ulvebestand i Norge! Selv om det også handler om hvordan vi mennesker behandler og bestemmer over alle dyr og levende vesen her på kloden vår! Så er det ulven som er i "søkelyset", nok en gang! Skal den få leve, eller må den dø!? Hvorfor skal noen få mennesker sitte å bestemme om et dyr skal få leve? Vi kan da ikke bare kvitte oss med alt som ikke passer oss!?

Gray or Arctic Wolves
Licensed from: visceral / yayimages.com

 

Nå skal det vel sies at jeg ikke har satt meg så veldig inn i saken, og sikkert burde lest meg opp litt på akkurat dette temaet før jeg uttalte meg. Men jeg håper det blir bestemt slik at hvert tilfelle av drap på ulv eller ikke, blir bestemt ut i fra hver enkelt situasjon! Er det snakk om fare for noen andres liv, bør man kanskje kunne bestemme om det er greit å ta livet av èn ulv!?

 

Men at noen skal sitte å bestemme NÅ at alle har rett til å ta livet av ulv, når som helst, dèt blir feil!

 

 


#leve #dø #leveellerdø #bestemme #enerådende #jordavår #drap #drepe #ulv #ulvebestanden #ulvebestand #debatt #økosystem #helligsirkel #jakt #jakte #utrydde #dyreart #våreksistens #magisk #liv #magiskliv #blogge #blogglisten #blogg #bloggmag


 

Takk for at du tittet innom og leste bloggen min, det setter jeg stor pris på! Du må gjerne like og/ eller dele innlegg, men kopiering er ikke lov uten tillatelse fra undertegnede!
Hvis du har lyst til å kontakte meg eller kommentere noen av mine innlegg kan du sende meg en melding på chatten eller mail til: magiskliv@outlook.com

Jeg har ikke et åpent kommentarfelt på bloggen!
Ønsker deg en nydelig dag!
♥ Unni - magiskliv.blogg.no

Unni

Magisk Liv - En blogg som oppfordrer alle til å være seg selv, nettopp fordi det er godt nok! Jeg skriver ikke en "rosablogg", selv om jeg så absolutt ikke har noe imot fargen! Her finner du meninger om livet, ikke bare mitt liv, men om livet generelt. Sett med mine øyne, men ofte også gjennom fleres øyne, jeg gir det en stemme, med ord. Jeg er opptatt av rettferdighet og likeverd. Miljøet vårt, gjenbruk og det å ta vare på det vi har. Jeg er alternativ, høysensitiv og en empat. Jeg stiller spørsmålstegn ved mye av det vi gjør i denne verden. Og jeg er opptatt av gamle tradisjoner og hellidager, og ser på meg selv som en hedning. Ønsker du å kontakte meg, send meg gjerne ei melding her inne, eller en mail til: magiskliv@outlook.com Takk for at du tittet innom - Unni Og tusen takk til Ida Kristin Vollum (Vestfoto) som har tatt bildene av meg i header og profil-bildet!

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits